Creació de continguts per a xarxes socials

Les xarxes socials sense continguts no tenen cap valor. Fidelitza la teva audiència amb unes xarxes socials plenes de continguts de qualitat que marquin la diferència.

Té sentit invertir en continguts per a xarxes socials?

Resposta curta: si no pots tenir continguts de qualitat, millor tanca les xarxes. Així de fàcil. Si ja ens creus, contacta’ns i fem junts una estratègia de continguts de qualitat per impulsar els teus social media. 😬

Si vols la resposta llarga i argumentada, aquí la tens.

Les xarxes socials competeixen pel temps dels usuaris. Els seus algorismes sempre prioritzaran els continguts que els usuaris més consumeixen. Així doncs, estudiar hashtags, hores òptimes de publicació o tècniques d’engagement al copy està bé, però si els teus continguts no són una cosa que els usuaris vulguin consumir, simplement miraran cap a una altra banda.

Dit d’una altra manera, si les xarxes socials formen part de la teva estratègia de màrqueting, aleshores sí o sí que has de pensar a tenir un bon pla de continguts.

Reel per a Youtube shorts

QUIN TIPUS DE CONTINGUTS NECESSITO PER A LA MEVA ESTRATÈGIA SOCIAL MITJANA?

La primera cosa és tenir clar que cada xarxa social té les seves pròpies regles i formats. El que sol ser intel·ligent és saber quin és el nostre canal principal, i que els continguts estiguin pensats per a aquest canal, amb adaptacions per a altres canals secundaris.

També és important veure què fa la nostra competència o altres marques de sectors afins. Si volem copiar-los, serem un més. Si volem innovar massa, potser no aconseguirem connectar. El que sol funcionar és adoptar el llenguatge que més funcioni, però portar-lo al nostre terreny i donar-li la personalitat de la nostra marca.

Per últim, saber quins recursos tenim. Fer bons continguts implica planificar, pensar i crear, a més de saber desenvolupar-nos bé en múltiples formats (disseny, fotografia, vídeo, copywriting). Hem de conèixer quin és el nostre punt fort, la nostra àrea d’oportunitat, sempre preguntant-nos: quin valor estic aportant? Fotografies espectaculars, vídeos molt interessants, publicacions molt enginyoses, mems divertits… no oblidem que volem el temps dels nostres usuaris, i no ens el donaran a canvi de res.

TIPOS DE CONTENIDOS PARA SOCIAL MEDIA

 • Videoreels: vídeos en format vertical, dun minut de durada aprox. Tiktok és la plataforma que va consolidar el format, ja adoptat per gairebé totes les altres xarxes (youtube shorts, Instagram reels, facebook, etc).
 • Vídeos: vídeos amb format 16:9 i de més durada. Youtube és la xarxa social amb més usuaris, i una de les líders en minuts consumits, així que els vídeos més llargs segueixen tenint molt a dir.
 • Grafismes: infografies, carroussels, mems, frases gràfiques… hi ha molts tipus, alguns fins i tot mereixen categoria a part. Englobarem com a grafismes totes les creacions amb base gràfica.
 • Fotografia: Tot i que les fotos per s’han perdut gran part del seu engagement, les fotos segueixen sent un dels continguts més creats (especialment a Instagram).
 • Text: Twitter (o X) i Linkedin són les xarxes on més es crea contingut en format text. Tot i que els posts en text ja sempre acostumen a anar acompanyats d’un suport visual, el text segueix un format vàlid per aportar valor.

CREACIÓ DE CONTINGUTS A MIDA

Independentment del format, a Olalon creem continguts personalitzats per a la teva marca, adaptats a pressupost, necessitats, estratègia i personalitat de la teva marca.

Creem continguts seguint les tendències que connecten per maximitzar abast i engagement, però també perquè la teva marca estigui sempre estigui a la darrera. En un món tan canviant com el d’internet, això és un must.

És l’hora de canviar-ho tot

  Abrir chat
  1
  Chatea con nosotros
  ¿Hablamos por whatsapp?
  ¡Hola! 👋
  ¿Quieres empezar un proyecto?
  Puedes contactarnos por whatsapp al 625 840 108 o llamando al 977 09 87 51.